CONTACTGEZINNEN - ALGEMEEN

Op deze pagina willen wij u uitgebreid informeren over de projectgroep contactgezinnen. 
Deze projectgroep binnen de Stichting DIALOOG Holland-Rom‚nia is al 18 jaar terug ontstaan omdat steeds meer Roemeense gezinnen onder het bestaansminimum leven en belangrijke sociale voorzieningen ontbreken of niet toereikend zijn.

Wanneer een Roemeens gezin met werkloosheid te maken krijgt, is er geen garantie op een uitkering.  De kosten van levensonderhoud zijn daarnaast enorm gestegen.  De projectgroep richt zich alleen op ondersteuning van de meest behoeftige gezinnen en alleenstaande ouderen en gehandicapten in de regio Buzau.

De gegevens van deze nieuwe gezinnen en alleenstaanden verkrijgen wij van de Sociale Dienst. Deze gezinnen/alleenstaanden maken gebruik van de gemeentelijke gaarkeuken, de Cantina, waar zij dagelijks tussen 12.00 en 14.00 uur een warme maaltijd verstrekt krijgen. Deze maaltijd bestaat veelal uit: soep, brood en een stuk worst. Op dit moment maken er zo'n 600 personen (kinderen en bejaarden) gebruik van de Cantina. De Gemeentelijke Sociale Dienst bepaalt wie er in aanmerking komt voor deze voorziening.

In onderstaande foto-impressie ziet u de situaties van enkele contactgezinnen en enkele foto's van de aflevering van de dozen.

FOTO-IMPRESSIE

Hoe helpt Dialoog?

Dialoog koppelt Nederlandse gezinnen aan een Roemeens gezin van onze doelgroep. De koppeling houdt in dat het gezin financieel ondersteund wordt. Er geldt geen minimumbedrag voor deze steun. U bent niets verplicht. U geeft wanneer u het kan missen. Ook rekenen wij geen administratiekosten o.i.d... U kunt ook weer stoppen wanneer u wilt. U kunt 'uw gezin' maximaal vier keer per jaar ondersteunen met een gift. Het geld wordt in RoemeniŽ in Roemeense valuta overgedragen aan het gezin (met controle uiteraard van de identiteit). Dialoog neemt de bankkosten voor haar rekening. Zie voor meer details ook onze pagina's Koppeling, Aanmelding, FinanciŽle steun en Correspondentie onder Contactgezinnen.

Momenteel zijn er 124 gezinnen gekoppeld, maar er zijn nog meer Nederlandse gezinnen nodig. Ruim 270 Roemeense gezinnen wachten nog op hulp!

NIEUWE CONTACTGEZINNEN .......kunnen we dus nog steeds goed gebruiken. Dit jaar streven we ernaar alle 400 Roemeense gezinnen te kunnen koppelen. Ze hebben het erg hard nodig!!!!

Voor meer informatie:

Maricica Mobach tel.035-6946320. (secr.)