Huisreparaties 2021 

 

In 2021 was het vanwege de coronamaatregelen in Roemenië niet mogelijk het land te bezoeken. Daardoor konden we geen enquêtes naar de woonomstandigheden in de sloppenwijken uitvoeren. 

Een enkele keer kunnen we ook op afstand vanuit Nederland een huisproject opzetten en laten uitvoeren.

1.        In 2002 liet Dialoog voor een gezin met drie dochters een huisje bouwen van twee kamers en een halletje. Eén van die dochters was gehandicapt aan een been en woont nog steeds bij haar ouders in, samen met haar twee kinderen van 14 en 8 jaar. De vrouw is alleenstaande. De woonsituatie werd door ons in 2019 beoordeeld en toen is al voorgesteld aan het Nederlandse contact gezin om het huisje uit te breiden met een kamer + halletje en daarvoor  donateurs te zoeken. Een apart huisje bouwen is tegenwoordig door allerlei gemeentelijke  rompslomp en dure vergunningen al bijna onmogelijk geworden. Het huis uitbreiden met in ieder geval 1 slaapkamer geeft al veel verlichting in deze penibele woonsituatie.

   Het Nederlandse contactgezin heeft zich bereid verklaard een deel te financieren. De rest kan Dialoog bijpassen uit subsidies.

   Een familielid van de vrouw die werkzaam is in de bouw heeft zich bereid verklaard in zijn vrije tijd de bouw op zich te nemen. Wij krijgen van de bouwer een lijst   van benodigde materialen. Die bestellen we vervolgens bij de ons bekende en vertrouwde bouwmarkt. Na aflevering betaalt Dialoog de factuur.

  Het project is nu voltooid. De muren zijn geïsoleerd met polystyreen, het huis heeft elektra en er is een stenen kacheltje (‘soba’) geïnstalleerd. Geen water, dat halen     de mensen van een kraan uit de tuin, die door Dialoog jaren terug is geïnstalleerd. De totale kosten bedragen € 6250, waarvan € 1385 arbeidsloon. De foto’s t   tonen de voortgang en het resultaat. De volledige aanbouw is te zien op de foto tweede rij rechts, met het zinken dak.

          

 

           Overzicht van de uitgaven:                 

Bouwmaterialen van bouwmarkt                € 4075

arbeidsloon + hout                                     € 2175                                                                                    

TOTALE  UITGAVEN                               € 6250  

 

Een volledig fotoverslag van de bouw vindt u hier